Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Lelystad, hoofdvestiging Amstelveen
Verstopping als oorzaak van stankoverlast Redactie, 17 februari 2024
J.G. Riooltechniek: de ervaren rioleur voor Lelystad en omliggende gebieden!

Als je een onaangename rioolgeur in huis ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Indien gewenst kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur blijven hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een professioneel bedrijf voor rioolreiniging in te schakelen om het probleem te detecteren en op te lossen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

Hoe komt het dat uw rioolleidingen stinken?

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. De volgende situaties kunnen leiden tot rioollucht in uw huis:Schade of verzakkingen aan de riolering van uw woning door werkzaamheden kunnen scheuren veroorzaken, waardoor rioollucht in uw huis kan terechtkomen.

Verstopte leidingen als mogelijke oorzaken

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit erop wijzen dat u te maken heeft met een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat nare luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf verstopt raakt, in plaats van een leiding. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te ontvangen.

Is er een mogelijk lek in uw afvoerleidingen?

Wanneer je een lek hebt in je afvoer kan vies water, en de daarmee gepaarde vieze lucht, in je huis je terechtkomen. Dit kan leiden tot overlast door stank en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom van groot belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning op een goede manier kan ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende lucht krijgt. Dit wordt vaak gedaan door middel van een pijp die naar het dak van uw huis leidt. Als deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare geur uit het riool uw huis binnendringen.

Gebruik de afvoerpijp op tijd om rioollucht te voorkomen

Om te voorkomen dat de rioollucht zich via de afvoer van de wc verspreidt, is het belangrijk om een waterslot te hebben. Dit waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, waardoor de rioollucht vrij spel heeft om uw huis binnen te komen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Voorkom dat er onaangename geuren uit uw riolering komen

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw huis. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil kunnen vaak leiden tot verstoppingen. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1876

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!