Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Lelystad, hoofdvestiging Amstelveen

Is er een lek in uw rioleringsstelsel

Redactie lelystad-verstopping.nl, 11 juli 2024
U heeft last van een rioollekkage? J.G. Riooltechniek kan u hierbij helpen!

Is er sprake van een lek in uw rioleringssysteem?Dit kan nadelige gevolgen hebben, zowel voor uw gezondheid als uw financiële situatie. Een indicatie van een lekke riolering is vaak de vieze geur die zich verspreidt.

Wat zijn de signalen van een lekkende rioleringsbuis?

Als u een onaangename lucht verspreidt, kan dit een indicatie zijn van een lek in uw riolering. Het is echter ook mogelijk dat u de stank van de lekke riolering van uw buren waarneemt. Het ontdekken van een natte plek op de vloer kan erop wijzen dat er een lekkage in uw riolering is.

Wat leidt tot een lekkage in uw rioleringssysteem?

De gebruikelijke levensduur van een riolering bedraagt ongeveer 20-25 jaar. Toch kan tussentijds rioolonderhoud invloed hebben op de duurzaamheid van het systeem. Rioleringsdefecten ontstaan vaak door slecht of onvoldoende onderhoud.

Brengt een rioollekkage gezondheidsrisico's met zich mee?

Het is belangrijk om te realiseren dat rioleringsproblemen niet alleen schadelijk zijn voor uzelf, maar ook voor anderen. Een defecte riolering kan ervoor zorgen dat u rechtstreeks in aanraking komt met besmet afvalwater, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Zowel uw buren als uw huisdieren lopen potentieel gevaar wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Heeft u last van een lek in uw riool?

Bij een lekkage in uw rioleringssysteem is het belangrijk om zo snel mogelijk een rioleringsdeskundige te raadplegen. Hierdoor beperkt u de kans op schade aan uw woning tot een minimum. Er zijn meerdere opties beschikbaar om een rioollekkage op te lossen.

Indien gewenst kunt u gebruikmaken van relining als duurzame reparatiemethode voor het riool. Met behulp van relining is het mogelijk om alleen de beschadigde delen van het riool te repareren zonder dat er een volledige renovatie nodig is. Met behulp van een speciale sok kan het lek in de rioleringsbuis worden opgelost.

U heeft tevens de optie om het lek te verhelpen door het betreffende segment te vernieuwen. Als het lek echter regelmatig optreedt of het riool al oud is. In dat geval is het verstandiger om een rioolrenovatie te laten uitvoeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1876 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. Riooltechniek



J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA