Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Lelystad, hoofdvestiging Amstelveen
Houd rioolvliegjes buiten de deur Redactie, 28 januari 2024
J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Lelystad!

Aalputmotjes of motmuggen, zo worden rioolvliegjes ook wel genoemd. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes opmerkt, is het verstandig om meteen maatregelen te nemen.

Alles wat u moet weten over rioolvliegjes

Deze insecten zijn doorgaans tussen de 1,5 en 7 millimeter groot en kunnen door de kleinste openingen uw huis infiltreren. Met hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam, vallen ze op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde antennes op hun kop. Met een levensduur van slechts drie weken als volwassen insecten, weten deze kleine vliegjes zich toch snel voort te planten.

Een vrouwtje legt gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen komen de larven tevoorschijn en binnen twee tot zes weken groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Tijdens de dag zijn ze meestal rustig, maar 's avonds en 's nachts worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Het hebben van een probleem met de riolering, vooral bij kapotte leidingen, is vaak de belangrijkste oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis. Meestal worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u op effectieve wijze van rioolvliegjes afkomen?

Het is van essentieel belang om de broedplaatsen te vinden om een plaag op te lossen, meestal in stilstaand water of verrot organisch afval. Als u rioolvliegjes opmerkt, is het essentieel om direct actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Voor reparaties kunt u de hulp van experts inroepen om het probleem te verhelpen.

Broedplaatsen zijn meestal te vinden op locaties die in verbinding staan ​​met het rioolsysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook plekken buiten waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het is van cruciaal belang om hygiëne te handhaven om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Zorg ervoor dat rioolproblemen snel worden opgelost, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Het is ook aan te raden om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi voedsel dat ermee in aanraking is gekomen direct weg.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1876

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!