Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Lelystad, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe kunt u een kapotte rioolbuis waarnemen en wat te volgen Redactie, 7 maart 2024
J.G. Riooltechniek: de ervaren rioleur voor Lelystad en omliggende gebieden!

De riolering is een essentieel element van ieder huis. Het is prettig als het goed werkt, maar er kunnen soms schades optreden. Op welke manier kunt u dit detecteren? En wat moet u dan ondernemen?In deze blogpost worden verschillende symptomen van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om direct in actie te komen indien nodig.

Tekenen van een kapotte riolering herkennen

Er zijn een aantal problemen die een signaal kunnen zijn voor een kapotte riolering. Er kunnen milde problemen voorkomen, zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen blijven voortduren, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen is een totaalverstopping een ander probleem dat herkend kan worden aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een defect riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze gevallen is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat veroorzaakt een kapot riool?

Er zijn diverse redenen waarom een riool kan falen. Zowel interne als externe factoren kunnen hiervoor verantwoordelijk zijn. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden kan schade veroorzaken. Bij toenemende druk op het riool bestaat het risico dat het begint te barsten.

Het riool kan van de gevel loskomen of binnenin scheuren door de druk op het systeem. Ook de groei van wortels en de vorming van roest kunnen leiden tot een kapot riool. In deze gevallen is het verstandig om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties begonnen wordt.

Waarom is het verstandig uw riool te laten inspecteren?

Vakkundigen beschikken over professionele apparatuur om een gebrekkig riool te kunnen ontdekken. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt snel duidelijk waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Zo’n inspectie kan op twee manieren, met een rioolinspectiecamera of met rookdetectie.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat spuit rook in de leidingen en bekijkt dan of deze op bepaalde plekken in de riolering verdwijnt. De plaats waar de rook verdwijnt, kan aanduiden waar eventueel een lek in het riool zit.

U kunt een analyse of reparatie van uw riool laten doen

Bent u van mening dat u een kapotte riolering heeft? Of heeft u regelmatig problemen met uw afvoer?Wij ondersteunen u graag! Bel met J.G. Riooltechniek op 085 106 1876 en maak een afspraak. Daarbij staan we voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1876

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!