Rioolvliegjes Lelystad

Je hebt ze vast weleens eerder gezien. Kleine, zwarte vliegjes, die traag door je badkamer zoemen of op de spiegel blijven zitten. In Nederland worden ze vaak rioolvliegjes of motmuggen genoemd en de eerste naam doet ze waarschijnlijk het meeste recht. Rioolvliegjes geven namelijk de voorkeur aan donkere, vochtige plekken, met een overdaad aan voedsel. Het riool is voor hen een perfecte habitat. In Lelystad en omgeving kun je de door ons aangedragen professional inschakelen voor het bestrijden van rioolvliegjes. Er ligt namelijk vaak een probleem met je riool aan ten grondslag. Als je eerst een ongediertebestrijder laat komen, zal die je waarschijnlijk alsnog naar een loodgieter verwijzen.

Rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes zelf zijn niet direct schadelijk. Ze steken bijvoorbeeld niet. Het is vooral onhygiƫnisch en gewoon een vies gezicht. De beste manier om de verspreiding van rioolvliegjes tegen te gaan is door je woning schoon te houden. Laat geen etensresten liggen, zorg ervoor dat badkamers en keukens goed ontlucht worden, en vergeet niet om het fruit in de fruitschaal regelmatig te verversen. Het is ook belangrijk om doucheputjes en afvoeren grondig te reinigen. Dit kun je doen met huishoudsoda en kokend water, of andere biologische schoonmaakmiddelen. Verder is het belangrijk om de dakgoot tijdig van bladeren te ontdoen. Ook in deze natte, vochtige omgeving komen rioolvliegjes vaak voor.

Als bovenstaande niet helpt, zit het probleem waarschijnlijk in een rioollekkage. Aarzel dan niet om een ervaren loodgieter in te schakelen. Die kan u snel met het probleem helpen. In Lelystad en omgeving kun je bij de door ons aangedragen professional altijd terecht. Onze vakmannen staan u graag te woord.