Rioolreiniging

Een effectieve riolering moet je goed onderhouden. Anders loop je al snel het risico dat de riolering verstopt zal raken, met alle gevolgen van dien. Een goede manier om zulke problemen te voorkomen is door je loodgieter periodiek onderhoud te laten voeren. Zeker als het soms (onverklaarbaar) stinkt in de badkamer, of als je in de douche of het toilet het water niet meer goed wegstroomt, is het tijd om een ervaren vakman te bellen. J.G. Riooltechniek kan je hier in de regio Lelystad snel mee helpen.

Riolering ontluchten

Je zult misschien weleens hebben gemerkt dat na (of tijdens) een zware regenbui de afvoer in de keuken en badkamer niet helemaal goed werkt. Het stinkt een beetje, of behoorlijk, en je hoort soms zelfs het toilet borrelen. Bubbels lucht komen dan via de afvoerleiding omhoog. De achterliggende oorzaak is eigenlijk vrij simpel. Tijdens zware regenval kan het riool zich namelijk snel vullen. Hierdoor kan lucht in de riolering opgesloten raken en die zoekt vervolgens een weg naar buiten. Vaak loopt die weg via de huisriolering en daar ondervindt u de gevolgen van.

Bij een goed aangesloten rioleringssysteem is een incidentele ontluchting van het riool vaak wel genoeg om het probleem te verhelpen. Zodra de waterstand in het riool zakt, bent u ook van de problemen af. Bij gebrekkige aansluitingen kan het echter een terugkerend fenomeen worden. In dat geval wordt periodieke ontluchting aangeraden.

In Lelystad en omgeving heeft J.G. Riooltechniek veel ervaring met het ontluchten van uw riool. We kunnen u ook helpen met het eventueel loskoppelen van de regenafvoer en het rioolstelsel. Hierdoor zal er tijdens zware regenval minder regenwater door het riool worden gevoerd. De precieze mogelijkheden zijn natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Je riolering ontluchten is meestal een beproefde methode om het probleem te verhelpen. Zo niet, dan kan een ervaren loodgieter altijd kijken waar het probleem wel ligt.